Heidi Rohlin Westin

CV

Heidi Rohlin Westin är utbildad blockflöjtist och blockflöjtspedagog med instrumental- och ensemblelärarexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, januari 2010. Hennes blockflöjtslärare på Musikhögskolan har varit Dan Laurin och Claudia Müller.  Björg Ollén har varit hennes lärare i blockflöjtsmetodik och traversflöjt. Heidi har erhållit stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska akademien, Kungliga Musikhögskolan och Sandrews stiftelse samt har deltagit i mästarklasser och kurser både i Sverige och utomlands.

2008-2013 har Heidi arbetat som produktionsassistent på festivalen "Stockholm Early Music Festival" som i juni varje år erbjuder tidig musik från hela världen.

Hösten 2010 bar det av till Japan för ett forskningsarbete kring blockflöjten och nutida japansk konstmusik.

2011-2012 har Heidi med ensemble samarbetat med konstnärerna Monica Sand och Ricardo Atienza i konstprojekt som ägt rum i Stockholms Stadshus, Uppsala Domkyrka och på Arkitekturmuséet.

Idag är Heidi verksam som blockflöjtslärare, ensemblelärare, frilansande musiker och kursledare samt leder sedan 2014 en egen musikskola i Sundbyberg. 

Foto: K. Widell